Andrei Colompar

Citate de Andrei Colompar, de la Wikicitat
(Redirecționat de la Andrei colompar)
Sari la navigare Sari la căutare

Andrei Colompar, (n. 16 semptembrie 1939 Semlac – Arad ; - d. 20 noiembrie 2006), numit și Coly, pianist, organist, aranjor și compozitor, a fost considerat unul dintre cei mai autentici muzicieni de blues și jazz din România.


Despre Andrei Colompar[modificare]

Reușita compoziție “Nunta”, vădește maturitatea gândirii muzicale și aplomb în vehicularea mijloacelor de exprimarevedeste maturitatea gandirii muzicale si aplomb in vehicularea mijloacelor de exprimare, (articol de Florian Lungu, critic de jazz, in Tribuna Sibiului, 29 martie 1978).


In formulă de duo: Andrei Colompar - pian si Alexandru Brașoveanu – ghitara bas, au demonstrat o înalta clasă, deplină maturitate, mult lirism și o aura de serenitate plutind deasupra unor personaje sonore creionate cu mâna sigura, in chieie impresionistă, (articol de Virgil Mihaiu in Romania Literara 17 din 1991).


Compozițiile pianistului Andrei Colompar și a ghitaristului E. Andrievici au constituit centrul de greutate dar și punctul forte al recitalurilor pe cele doua scene festivaliere Costinești și Brașov, sau in concertele de la Sibiu și Reșița. Influențat în mare măsură de Oscar Peterson, pianistul Andrei Colompar, veteran al jazz-ului sibian din anii di pionierat ai acestuia, revine pe scena sibiana cu binecunoscuta sa infuzie de swing și a frazelor pigmentate cu “blue note”. Compozitor sensibil și inspirat “Coly” se adreseaza unui public mai larg, public ce depășește “sfera specialiștilor”, facându-se receptat de catre oricine are un minim de bagaj estetic în lumea muzicii, (din publicatia Jazz Sibiu’88).