Dinu Patriciu

Citate de Dinu Patriciu, de la Wikicitat
Sari la navigare Sari la căutare

Dinu Patriciu (n. 3 august 1950) este un politician și om de afaceri român, care activează în domeniul petrolier.

Citate[modificare]

2005[modificare]

  • O Românie întreagă trăiește în mentalitatea comunistă, refuză succesul capitalist și consideră că averea nu se poate acumula decât din furt, pentru că așa am fost învățați jumătate de secol la școală.
  • Așa este, tata a fost petrolist. În momentul în care am luat decizia rațională de a trece spre petrol, de a mă îndrepta spre domeniul energiei, evident că a jucat un rol și copilăria în care auzeam despre mișcări tectonice, sinclinale... și așa mai departe. Dar probabil că există și un destin.
  • Primul milion de dolari l-am obținut din proiectare de arhitectură și dezvoltare imobiliară. Fără legătură cu petrolul. Chestia cu „primul milion de dolari” e un basm, dar e un basm bazat pe realitate. Realitatea este că într-adevăr cu greu faci primul milion, cu greu faci primele zece, și după aia încep să se acumuleze mult mai ușor deoarece capitalismul se bazează pe un vechi proverb românesc - „Ban la ban trage”. Nu e deloc liric, așa e realitatea.
  • Este perfect adevărat că eu am înființat prima firmă privată din România de după 1989. Avea șapte de zero și un unu la coadă. Făceam proiectare de arhitectură. Toată lumea făcea proiecte în ’90. Toți visam, nu? Și apoi m-am apucat de imobiliare.

Despre Dinu Patriciu[modificare]

C[modificare]

  • În aprilie 1998, Dinu Patriciu împreună cu un grup de acoliți, prin acțiuni destabilizatoare și mârșave, au încercat să impună comasarea prin absorbție a Partidului Liberal cu Partidul Național Liberal.

F[modificare]

  • Dinu Patriciu a salvat o rafinărie din moarte clinică, a repus-o pe picioare, a făcut-o performantă, a angajat, a plătit saci de bani taxe la stat, s-a zbătut într-o economie de piață ca vai de ea.