Sari la conținut

Wikicitat:Candidați

Pagina candidaților Wikicitat este o pagină în care puteți nominaliza sau vă puteți autonominaliza pentru diverse tipuri de statut: administrator, birocrat, checkuser.

Reîmprospătează pagina cu noile modificări

Candidaturi pentru functia de administrator[modificare]

Înainte de a se candidata pentru statutul de administrator vă rugăm sa citiți cu atenție toată documentația proiectelor wiki referitoare la acest statut. Din nefericire în limba română avem o mică colecție, majoritatea informațiilor fiind în limba engleză.

Vă rugăm rețineți că a fi administrator, înseamnă mai multe obligații decât drepturi. Drepturile suplimentare consta în mare parte în modificarea listei de blocări, posibilitatea de a proteja/desproteja pagini și in acelasi timp posibilitatea de a șterge pagini. Însă, odată cu statutul de administrator, vă revine obligația de a urmări activitatea Wikicitat și de a lua deciziile corecte la modificări , blocări, etc. Statutul de administrator vă va fi revocat de alți administratori dacă nu vă îndepliniți obligațiile în mod acceptabil.

Statutul de administrator este oferit membrilor de încredere ai comunității care sunt familiarizati cu politicile Wikicitat. Administratorii nu au autoritate specială în proiect dar trebuie să aibă standarde înalte din moment ce sunt percepuți de unii utilizatori ca "fața oficială" a proiectului. Administratorii trebuie să fie amabili și trebuie să exercite o judecată dreaptă și răbdare în munca cu ceilalți. Nominalizații trebuie să fi fost la Wikicitat destul timp încât ceilalți să vadă dacă au sau nu aceste calificări. Acțiunile administratorilor sunt reversibile.

Standardele nominalizărilor[modificare]

În principiu, noii administratori trebuie să aibă activitate de calitate la Wikicitat și un număr de modificări potrivit cu perioada de participare la proiect. Puteți folosi unealta lui kate pentru a contoriza numărul de modificări ale nominalizatului; țineți minte însă, că nu contează așa de mult cantitatea ci calitatea.

Vă puteți autonominaliza.

Utilizatorii anonimi nu pot fi nominalizați și nu pot nominaliza pe alții.

Procesul electoral[modificare]

Nominalizările rămân de obicei active o săptămână pentru voturi și comentarii. Birocrații pot extinde această perioadă atunci când consideră că nu există un consens sau numărul de participanți la vot nu este suficient; în cazuri excepționale, birocrații pot decide să șteargă voturile și să ceară reînceperea procesului de votare pentru un candidat. Nominalizații care în mod clar vor pierde pot fi înlăturați mai repede pentru a nu atrage discuții inutile; dacă nominalizarea dumneavoastră nu este acceptată, încercați să vă folosiți de comentariile oferite și, după o perioadă rezonabilă, încercați din nou (de exemplu după o lună). De asemenea, candidaților care îndeplinesc într-o perioadă mai scurtă majoritatea necesară de voturi li se vor acorda mai repede drepturile cerute.

Procesul de vot[modificare]

Utilizatorii înregistrați au drept de vot.


Pentru a vă adăuga votul, modificați secțiunea pentru candidat. Discuțiile despre candidat trebuie avute în comentarii, nu în secțiunea de vot. Trebuie, de asemenea, să actualizați și statisticile votului atunci când vă exprimați preferința prin vot.

Pentru a fi numit administrator, un candidat trebuie să aibă majoritatea voturilor pentru. În caz de egalitate a voturilor pentru cu cele împotrivă are loc un nou sufragiu după o perioadă de o săptămână, timp în care candidatul poate încerca să rezolve din problemele aduse de cei care au votat împotrivă.

În comentariile și răspunsurile dumneavoastră, vă rugăm să fiți educati cu ceilalți. Unele dialoguri pot aluneca spre o parte litigioasă sau sentimentală. Nu uitați că și celelalte persoane implicate au sentimente, emoții și mândrie.


Pentru a nominaliza pe cineva (inclusiv pe dumneavoastră)[modificare]

 1. Modificați această pagină și adăugați următorul text în partea de sus a listei de nominalizări/autonominalizări:
  {{Wikiquote:Candidați/NumeDeUtilizator}}
  ----
 2. Urmăriți legătura roșie spre Wikiquote:Candidați/NumeDeUtilizator și adăugați acolo următoarele:
  ====[[Utilizator:NumeDeUtilizator|NumeDeUtilizator]]====
  '''[{{SERVER}}{{localurl:Wikicitat:Candidați/NumeDeUtilizator|action=edit}} Votați aici] (0/0/0) votul se va finaliza în [[00 Luna]] [[0000]] 00:00 (UTC)'''
  Nominalizarea / descrierea utilizatorului   ~~~~
  {{subst:w:ro:Wikipedia:Candidați/Întrebări candidați}}
 3. Previzualizați nominalizarea dumneavoatră pentru a o verifica; înlocuiți [[00 Luna]] [[0000]] 00:00 cu data și ora din semnătura dumneavoastră, dar modificați data cu paisprezece zile mai târziu.

Dacă ați mai candidat sau persoana pe care o nominalizați a mai candidat, vă rugăm adăugați (2) sau, după caz, numărul candidaturilor după numele de utilizator la Wikipedia:Candidați/NumeDeUtilizator.

Nominalizări[modificare]

Nominalizările trebuie să fie acceptate de utilizatorul în discuție. Dacă nominalizați un utilizator, lăsați-i un mesaj în pagina de discuții în care să îi cereți să răspundă aici dacă acceptă sau nu nominalizarea.

Adăugați noi la începutul listei din această secțiune (și actualizați statisicile votului când votați)

Data și ora curentă este 15 iulie 2024, 23:49 (UTC)


Can you escape[modificare]

Nu mai este niciun admin activ, sunt dispus sa ma dedic pentru a curata spamul si a reface wikicitat. Can you escape 25 mai 2019 19:42 (UTC)


Stimate candidat, vă rugăm indicați acceptul nominalizării aici:

Pentru

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Cu orice este necesar, am destul timp liber.
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikicitat, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. Cu absolut toate, in special implementarea modulelor care fac treaba mult mai usoara.
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. Nu, nu am avut astfel de antecedente

Autonominalizări[modificare]

Atenție! Unii utilizatori consideră că persoanele care se autopropun pentru acest fel de funcții trebuie să exceleze la Wikicitat, să aibă un cont de utilizator cu o vechime mare și să aibă sute de modifiări la activ (spre exemplu, la Wikipedia în limba engleză oricine cu mai puțin de 1000 de modificări nu are șanse reale). Prin aceasta nu spunem că aceia care se autonominalizează nu sunt necesari sau sunt mai puțin calificați decât ceilalți; însă, unii utilizatori folosesc cunoștințele persoanei care nominalizează ca un punct de pornire pentru considerarea nominalizaților. Majoritatea persoanelor care votează sunt considerați că votează nominalizații după propriile merite și sunt puțini care privesc în mod special pe cei care se autonominalizează. O activitate solidă și bună este oricum foarte importantă pentru ambele variante.

Vă rugăm adăugați noile cereri la începutul listei (și din nou, actualizați statisticile când votați)Candidaturi birocrat[modificare]

Birocrații sunt administratori cu abilitatea adițională de a crea alți utilizatori administratori sau birocrați, bazându-se pe deciziile comunității alese în această pagină. Ei pot de asemenea schimba numele de utilizator al oricărui alt utilizator. Procesul de vot pentru birocrați este silimar cu cel pentru administratori. Așteptările din partea birocraților sunt mai mari decât din partea administratorilor.

Birocrații sunt așteptați să determine consensul în cazurile dificile și să fie disponibili să-și explice deciziile.

Vă rugăm adăugați noile cereri la începutul listei din această secțiune (de asemenea actualizați statisticile când votați)Candidaturi checkuser[modificare]

În conformitate cu politica actuală Wikimedia referitoare la procesele electorale pentru alegerea utilizatorilor cu permisiuni checkuser locale, comunitatea trebuie să aprobe cel puțin doi utilizatori checkuser. Activitatea lor trebuie să fie verificată mutual. Utilizatorii trebuie să fie familiari cu politica de securitate și privacy și să cunoască toate informațiile despre checkuser.
Votul pentru utilizatorii cu drepturi checkuser nu are perioadă limitată de timp. Pentru a primi drepturile, utilizatorii trebuie să câștige consensul comunității (minim 80% din voturi trebuie să fie pentru) și cel puțin 25 de voturi pentru. Dacă aceste condiții nu sunt împlinite, candidatul (candidații) în cauză nu vor primi drepturile checkuser.
Au dreptul să voteze în acest scrutin toți utilizatorii înregistrați la Wikipedia în limba română de cel puțin o lună și care au minim 50 de contribuții la proiect.

Cereri schimbare nume de utilizator[modificare]

Pentru schimbarea numelui de utilizator vă rugăm oferiți o documentație în care să explicați clar de ce doriți această schimbare și ce efecte ar avea asupra comunității.Candidați acceptați[modificare]

Aici vor fi mutați candidații acceptați numai după ce primesc în mod efectiv noul statut. Cu alte cuvinte, în această listă trebuie să apară strict numai administratori/birocrați, nu și candidați, chiar dacă au primit deja majoritate de voturi. În felul acesta birocrații sau stewarzii vor ști pe cine trebuie să facă administrator/birocrat și cine este deja.


SCriBu[modificare]

Votul s-a încheiat (2/0/0)

Mesajul stewardului/birocratului: Utilizatorul a primit permisiunile cerute. Ca și sugestie pentru următoarele cazuri este să nu mai puneți o perioadă de două săptămâni, până și la rowiki este o săptămână. Dacă apar probleme, vă rog anunțați comunitatea stewarzilor de la meta. -Romihaitza 24 January 2006 19:20 (EET)


Descrierea utilizatorului: Particip la ro.wp din octombrie 2005, proiect la care am primit și un premiu. Am o înclinație puternică pentru ordine. Pe Wikicitat am deocamdată doar modificări legate de administrație (formate, categorii ș.a.), dar asta nu înseamnă că nu am să contribui și cu pagini efective. --SCriBu 20 January 2006 14:22 (UTC)

Stimate candidat, vă rugăm indicați acceptul nominalizării aici:

Pentru

 1. Romihaitza 21 January 2006 19:53 (UTC)
 2. Vlad 23 January 2006 14:00 (UTC)

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

 • Scribu, referitor la spam, bănuiesc că vrei să spui că ștergi conținutul și blochezi vandalii insistenți sau creezi pagina și o protejezi dacă vezi că este ținta repetată a vandalismelor? Pentru că altfel e ciudat ce spui! :) --Vlad 23 January 2006 12:49 (UTC)
Da, asta am vrut să spun: Am văzut de exemplu o pagină care se umplea periodic cu același link spre un site obscur. Vreau să blocez pagina respectivă. --SCriBu 23 January 2006 13:18 (UTC)

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Am de gând să:
 • traduc anumite pagini speciale care sunt încă în engleză.
 • protejez unele pagini care sunt ținte pentru spam
 • șterg eventuale pagini goale sau inutile

ș.a.

2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikipedia, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. Cel mai mândru sunt de w:ro:Graffiti pentru că am muncit oleacă la el și a ieșit bine după părerea mea.
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. Da, am avut câteva divergențe de opinie, dar am judecat la rece, și până la urmă s-a ajuns la un consens. Sper ca în continuare să pot avea o atitudine corectă față de toți utilizatorii.

Firilacroco[modificare]

Votul s-a încheiat (2/0/0)

Am văzut că Wikicitat nu prea are administratori, iar eu sunt dispus să intru foarte des ca să văd modificările recente sau să mai scriu câte ceva în articole. Consider că este important să fie măcar 2 administratori. Firilăcroco mesaj 13 aprilie 2008 15:37 (UTC)[răspunde]

Stimate candidat, vă rugăm indicați acceptul nominalizării aici:

Pentru

 1. SCriBu msg 9 iunie 2008 13:21 (UTC)[răspunde]
 2. --Marius Ștefan 17 iunie 2008 05:20 (UTC)[răspunde]

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Cu orice este necesar. Am suficient timp liber pentru a mă ocupa de tot ce se petrece pe aici.
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikicitat, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. Momentan sunt la început. Voi încerca să traduc citate sau proverbe din alte limbi și să ajut acest proiect să devină cel puțin la fel de bun ca celelalte
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. Nu am avut niciun fel de conflic pe Wikicitat, dar am avut unul pe Wikipedia. Un utilizator mi-a reproșat că l-am avertizat pentru teste, deoarece a postat un comentariu în articol, nu în pagina de discuții. Am tratat problema cu calm, i-am explicat de ce am procedat așa și nu altfel, iar în final a înțeles.

NGC 54[modificare]

Votul s-a încheiat (0/0/0)

Aș putea ajuta cu combaterea vandalismului, ștergând pagini neadecvate și eventual blocând vandali. Mi-ar fi util să fi administrator, căci astfel nu ar mai trebui să apelez la m:GSR; în schimb aș șterge instant. --NGC 54 (discuție | contribuții) 25 mai 2022 11:19 (UTC)[răspunde]

Pentru

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Am precizat mai sus. --NGC 54 (discuție | contribuții) 25 mai 2022 11:24 (UTC)[răspunde]
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikicitat, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. N/A. --NGC 54 (discuție | contribuții) 25 mai 2022 11:24 (UTC)[răspunde]
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. N/A. --NGC 54 (discuție | contribuții) 25 mai 2022 11:24 (UTC)[răspunde]

NGC 54[modificare]

Votați aici (0/0/0) votul se va finaliza în 31 august 2022 10:14 (UTC) Cerere de prelungire a perioadei curente. --NGC 54 (discuție | contribuții) 17 august 2022 10:14 (UTC)[răspunde]

Pentru

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Ca data trecută. --NGC 54 (discuție | contribuții) 17 august 2022 10:17 (UTC)[răspunde]
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikicitat, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. N/A. --NGC 54 (discuție | contribuții) 17 august 2022 10:17 (UTC)[răspunde]
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. N/A. --NGC 54 (discuție | contribuții) 17 august 2022 10:17 (UTC)[răspunde]

NGC 54[modificare]

Votați aici (0/0/0) votul se va finaliza în 25 martie 2023 22:48 (UTC)

Drepturile mele au expirat. --NGC 54 (discuție | contribuții) 11 martie 2023 20:47 (UTC)[răspunde]

NGC 54[modificare]

Votați aici (0/0/0) votul se va finaliza în 17 aprilie 2024 18:06 (UTC)

Drepturile mi-au expirat. --NGC 54 (discuție | contribuții) 3 aprilie 2024 15:06 (UTC)[răspunde]

Pentru

Împotrivă

Abțineri

Comentarii

Întrebări pentru candidat
Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R. Ca data trecută. --NGC 54 (discuție | contribuții) 3 aprilie 2024 15:08 (UTC)[răspunde]
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikicitat, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R. N/A. --NGC 54 (discuție | contribuții) 3 aprilie 2024 15:08 (UTC)[răspunde]
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R. N/A. --NGC 54 (discuție | contribuții) 3 aprilie 2024 15:08 (UTC)[răspunde]

Candidați respinși sau retrași[modificare]

Ervin C.[modificare]

Votați aici Am observat că pe WikiCitat sunt doar doi administratori, și doar unul e mai activ, eu înțeleg treburile de administratori, și o să patrulez Schimbările Recente Din minut în minut, puteți fi sigur pe mine că voi fi activ în fiecare zi. Mulțumesc. --Ervin_talk 8 ianuarie 2010 15:12 (UTC)[răspunde]

Pentru

 1. Candidate has abused sockpuppets. Pmlineditor (discuție) 9 ianuarie 2010 17:13 (UTC)[răspunde]
  --Poricusus (discuție) 8 ianuarie 2010
  --Redfox (discuție) 9 ianuarie 2010 12:02 (UTC)[răspunde]

19:15 (UTC)

Împotrivă

 1. Opposescribu msg 10 ianuarie 2010 00:42 (UTC)[răspunde]
 2. Oppose User is blocked on rowiki - and one of the accounts which voted was created very recently. Don't think this is a good faith nom. Pmlineditor (discuție) 9 ianuarie 2010 12:23 (UTC)[răspunde]
 3. Oppose per Pmlineditor, looks like socket puppetery, perhaps CU? --WizardOfOz (discuție) 9 ianuarie 2010 12:51 (UTC)[răspunde]
  Ervin C. = Poricusus = Redfox, confirmed here. --WizardOfOz (discuție) 9 ianuarie 2010 16:39 (UTC)[răspunde]
 4. Strong oppose — he is not capable for such a job. He is not even capable in beeing a good contributor (for instance, see his ro.wp experience and work). Minisarm (discuție) 11 ianuarie 2010 11:14 (UTC)[răspunde]

Întrebări pentru candidat

Câteva întrebări generice pentru ghidarea utilizatorilor care votează:

1. Cu ce munci administratoriale, dacă există, anticipați să ajutați? (Vă rugăm să citiți toate indicațiile despre administratori atât de la proiectul Wikipedia în limba română cât și de la alte proiecte unde se pot afla detalii despre statutul de administrator.)
R.Acțiuni specifice administratorului ce țin de asigurarea stabilității și dezvoltării proiectului. În general, combaterea vandalismelor de orice natură; în particular doresc să mă concentrez asupra editărilor ce țin de domeniile științelor exacte.
2. Dintre articolele sau contribuțiile la Wikicitat, sunt câteva cu care sunteți mulțumit, și de ce?
R.Am făcut ce și cât am putut, lucrez la Albert Einsteinm pe care vreau să-l dezvolt, vreau ca pe viitor să fac din wikicitat un loc foarte bun.
3. Ați avut vreodată în trecut vreun conflict de modificare sau simțiți că alți utilizatori v-au cauzat stres? Cum ați tratat acest eveniment și cum sperați să le tratați în viitor?
R.Da, am avut conflicte, dar le-am rezolvat la timp. Cu wikipediștii e mai bine să cedezi, altfel e rănit proiectul. Pe WikiCitat încă nu am avut conflicte și sper că nu o să am.

Rapoarte[modificare]