Sari la conținut

Wikicitat:Ce nu este Wikicitat

Această pagină este o politică oficială pe Wikicitat.
Este acceptată de majoritatea utilizatorilor și este considerată un standard pe care toți contribuitorii ar trebui să-l urmeze. Vă rugăm să nu faceți modificări semnificative la această pagină fără o discuție anterioară.


Wikicitat:Wikicitat descrie succint ce este Wikicitat și care sunt țelurile sale. În continuare se descrie ce nu este Wikicitat.

Wikicitat nu este o enciclopedie[modificare]

Wikicitat nu este același lucru cu proiectul înrudit Wikipedia. Adăugarea unei introduceri scurte la începutul paginii pentru a oferi cititorului o idee despre natura citatelor este recomandată, însă articole complete nu.

Wikicitat nu este un dicționar[modificare]

Wikicitat nu este un spațiu pentru definiții, ca și proiectul înrudit Wikționar. Citatele pot fi despre o anumită temă, cum ar fi curajul, dar nu despre un cuvânt oarecare.

Wikicitat nu este un manual[modificare]

Wikicitat nu este o sursă de informații din manuale sau ghiduri. Vezi Wikimanuale.

Wikicitat nu este un loc pentru documente din domeniul public[modificare]

Wikicitat nu este este o colecție de documente din domeniul public cum ar fi coduri sursă, documente istorice originale, scrisori, legi, cărți integrale sau poezii.

Wikicitat nu este un site personal[modificare]

Wikicitat nu este Myspace. Fiecare utilizator înregistrat poate să își creeze o pagină de utilizator ca și contribuitor, dar care nu trebuie însă folosită pentru a posta subiecte irelevante față de Wikicitat, cum ar fi rezumate, fișiere personale etc. Vezi Wikicitat:Pagină de utilizator.

Wikicitat nu este o colecție de citate personale[modificare]

Orice utilizator poate pune citate proprii sau ale cunoscuților pe pagina de utilizator, dar nu trebuie să creezi o pagină proprie cu citate în spațiul de nume principal.

Wikicitat nu este un director web[modificare]

Paginile sunt pentru colecții de citate, nu pentru link-uri aleatoare. Nu trebuie să creezi pagini cu scopul de a lista site-urile tale favorite, numere de telefon și alte informații inutile.

Wikicitat nu este un forum de discuții[modificare]

Utilizatorii au voie să își scrie mesaje unul altuia pe paginile de discuții utilizator respective, dar trebuie restrânse numai pe acele pagini, nu pe pagina de discuții a articolelor, care sunt rezervate discuțiilor privind doar acel articol.

Wikicitat nu este un weblog[modificare]

Wikicitat nu este o colecție de însemnări din diverse jurnale online. Deși utilizatorii își pot posta gândurile pe pagina de utilizator, nu trebuie să le folosească cu scopul de a menține un weblog.

Wikicitat nu este un loc pentru citate substanțiale din materiale protejate de copyright[modificare]

Wikicitat nu este un compendiu de versuri sau poezii întregi, și sunt probleme în utilizarea a mai mult de câteva rânduri din melodii sau poezie modernă, chiar și prin utilizare cinstită. Deși nu există impedimente legale, folosirea poeziilor integrale sau a versurilor din domeniul public nu este încurajată și ar trebui să aibă loc un proces de selecție a unor afirmații semnificative din acestea. Publicarea materialelor protejate de drepturi de autor pe internet NU le transferă în domeniul public. Vezi Wikipedia:Drepturi de autor.

Wikicitat nu este o colecție de reclame[modificare]

În timp ce există un loc pe Wikicitat pentru slogane publicitare, Wikicitat nu permite publicitate gratuită (spam) de orice fel. Utilizatorii care pun în mod repetat link-uri spre site-uri comerciale sau către site-ul lor personal, după ce au fost avertizați în prealabil, pot fi blocați pe Wikicitat.

Vezi și[modificare]