Sari la conținut

Wikicitat:Ciot

Denumirea de „ciot” este dată la Wikipedia articolelor foarte scurte care conțin numai o cantitate minimală de informație despre subiectul articolului. În general cioturile încep și se termină cu definiția conceptului anunțat de titlu; uneori ele mai conțin și alte detalii despre subiect, dar se limitează la generalități. Există utilizatori care preferă denumiri precum ciornă sau schiță.

Cioturile sunt rățuștele urâte din proiectul Wikicitat. Vizitatorii fac glume pe seama lor, comentând ironic cantitatea „abisală” de informație conținută de Wikipedia. Cioturile sunt însă utile prin furnizarea unor noțiuni de bază despre subiectul respectiv. În același timp cioturile sunt și semințe pentru articole mai bune. Fiecare articol din Wikipedia, într-un fel sau altul, a început prin a fi un fel de ciot.

Unii dintre contribuitorii veterani consideră cioturile problematice fiindcă astfel legătura către articolul respectiv nu mai indică în mod clar lipsa acestuia, și ar prefera ca încă de la început orice articol să ofere un nivel acceptabil de informații. Până acum, după nenumărate discuții pe această temă, multe cioturi au devenit încet-încet articole utile.

Un ciot încetează să mai fie ciot și devine un articol propriu-zis atunci când toate aspectele esențiale ale subiectului au fost atinse; în acel moment eticheta de ciot poate fi ștearsă. Așadar, nu dimensiunea articolului determină calitatea de ciot, ci acoperirea subiectului.

Ce trebuie să conțină un ciot?[modificare]

De exemplu, un ciot tipic, va apare în pagina intitulată „România” astfel:


România


De la Wikipedia, enciclopedia liberă


România este un stat situat în sud-estul Europei.

Ciotul este porțiunea de sub acest text.


Acest ciot a fost generat astfel:

'''România''' este un stat situat în sud-estul [[Europa|Europei]].

{{ciot-geo}}

[[Categorie:Geografie]]

[[en:Romania]]
[[fr:Roumanie]]